درمان آرتروز زانو در جوانی: نکات مهم

گزینه های درمان آرتروز زانو در جوانی، از درمان های غیر جراحی مانند داروها و فیزیوتراپی گرفته تا روش های جراحی مانند آرتروسکوپی و جراحی تعویض مفصل مختلف هستند. ورزش بخش مهمی از درمان آرتروز زانو است. تمرینات تقویتی می توانند به بهبود عملکرد زانو کمک کنند. علاوه بر این، مدیریت سایر جنبه های سبک زندگی مانند رژیم غذایی و استرس، مؤلفه‌های کلیدی برای مدیریت موفق این وضعیت هستند.

علل بروز آرتروز زانو در سنین جوانی

برای درمان آرتروز زانو در جوانی، ابتدا باید با علل بروز آن آشنا شویم. آسیب و ناهماهنگی یکی از شایع ترین علل آرتروز زانو در سنین پایین هستند. آسیب می تواند به دلیل ضربه حاد یا استفاده بیش از حد، مانند ورزش های دویدن و پریدن رخ دهد. ناهماهنگی زمانی است که استخوان های مفصل زانو به درستی در یک راستا قرار نگرفته و باعث افزایش فشار در یک طرف مفصل می شود که می تواند به مرور زمان منجر به ساییدگی و پارگی شود.

علل مرتبط با فعالیت، شامل فعالیت هایی هستند که با حرکات تکراری به مفاصل فشار وارد می کنند. مانند دویدن یا دوچرخه سواری به مدت طولانی و بدون استراحت. این فعالیت ها می توانند منجر به ساییدگی و پارگی زودرس در پوشش غضروف مفصل زانو شود. سایر شرایط مانند چاقی، بیماری های التهابی (مانند آرتریت روماتوئید) و عدم تعادل هورمونی نیز ممکن است در شروع زودهنگام آرتریت زانو در افراد جوان نقش داشته باشند. علاوه بر این، برخی از افراد به دلیل ساختار ژنتیکی خود ممکن است از نظر ژنتیکی مستعد ابتلا به این بیماری باشند.

درمان آرتروز زانو در جوانی

تشخیص آرتریت زانو در جوانان

جدای از معاینات فیزیکی، از اشعه ایکس و آزمایش خون نیز برای تشخیص آرتروز زانو در جوانان استفاده می شود. اشعه ایکس می تواند به شناسایی هر گونه آسیب ساختاری که ممکن است به دلیل آسیب یا ناهماهنگی استخوان های مفصل زانو رخ داده باشد، کمک کند.

تصویربرداری مغناطیسی (MRI) یکی از دقیق‌ترین روش‌ها برای تشخیص آرتریت زانو در بزرگسالان جوان در نظر گرفته می‌شود، زیرا می‌تواند آسیب غضروف و ناهنجاری‌های بافت نرم را که در تصاویر معمولی اشعه ایکس قابل مشاهده نیست، تشخیص دهد. علاوه بر این، اسکن MRI می‌تواند خارهای استخوانی را که معمولاً زمانی ایجاد می‌شود که آرتریت به مفاصل آسیب می‌زند و باعث درد و ناراحتی اضافی می‌شود، نشان دهد.

گزینه های درمان آرتروز زانو در جوانی

درمان‌های غیرجراحی برای آرتریت زانو در جوانان معمولاً شامل داروها، تغییر شیوه زندگی و فیزیوتراپی هستند. داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) اغلب برای کاهش درد و التهاب تجویز می‌شوند. این در حالی است که تزریق کورتیکواستروئید می‌تواند به طور موقت علائم شدید درد را تسکین دهد.

تمرینات فیزیوتراپی نیز به بهبود انعطاف پذیری، قدرت، تعادل و هماهنگی مفاصل کمک می کنند. علاوه بر این، اصلاح شیوه زندگی مانند کاهش وزن در صورت لزوم و اجتناب از فعالیت‌های پرجنب و جوش، می‌تواند به مدیریت علائم آرتریت زانو در بزرگسالان جوان کمک کند.

گزینه‌های جراحی برای درمان آرتروز زانو در جوانی، معمولاً برای کسانی در نظر گرفته می‌شود که با سایر روش‌های درمانی، به شرایط درمان کافی دست نیافته‌اند یا وضعیت بیماری شان به سرعت در حال پیشرفت است. آرتروسکوپی، یک روش کم تهاجمی است که در آن یک دوربین کوچک در برش نزدیک مفصل آسیب دیده قرار داده می شود تا آسیبی که نیاز به ترمیم دارد بررسی شود.

همچنین ممکن است برای برداشتن بافت ملتهب از اطراف مفصل استفاده شود که می تواند فشار و درد را کاهش دهد. هنگامی که درمان آرتروسکوپی بهبود کافی را ارائه نمی دهد، ممکن است جراحی تعویض مفصل نیز در نظر گرفته شود. این شامل تعویض قسمت های آسیب دیده زانوی با اجزای مصنوعی ساخته شده از آلیاژهای فلزی یا مواد کامپوزیت پلاستیکی است.

ورزش برای درمان آرتروز در جوانان

تمرینات دامنه حرکتی، از مهم ترین تمرینات برای حفظ تحرک در مورد درمان آرتروز زانو در جوانی، در نظر گرفته می شوند. این تمرینات برای کمک به بازگرداندن انعطاف پذیری و همچنین بهبود دامنه حرکتی در مفصل آسیب دیده طراحی شده اند.

ورزش برای درمان آرتروز زانو در جوانان

تمرینات قدرتی نقش مهمی در درمان آرتروز زانو ایفا می کنند زیرا می توانند به بهبود قدرت عضلانی اطراف مفصل کمک کنند که هم می تواند سطح درد را کاهش دهد و هم به ثبات در حین حرکت کمک کند. در نهایت، تمرینات تعادل و هماهنگی، به افزایش پایداری کلی پا کمک می کنند و خطر سقوط به دلیل لغزش ها یا زمین خوردن های غیرمنتظره در هنگام راه رفتن یا دویدن را کاهش می دهند.

سایر روش های درمان آرتروز زانو

مدیریت درد، بخشی جدایی ناپذیر از درمان آرتروز زانو در جوانان است. مسکن‌های بدون نسخه مانند ایبوپروفن و ناپروکسن می‌توانند به کاهش التهاب و تسکین کوتاه‌مدت ناراحتی کمک کنند. با این حال، به دلیل احتمال بروز عوارض جانبی، باید از مصرف طولانی‌مدت آن ها خودداری شود. جایگزین های دارو شامل استفاده از کمپرس سرد یا گرم است که می تواند با کاهش تورم و بی حس کردن ناحیه آسیب دیده، تسکین موقتی ایجاد کند.

طب سوزنی همچنین یک انتخاب محبوب برای بسیاری از افراد مبتلا به درد مزمن است، زیرا نشان داده شده است که این روش به طور موثر سطوح درد را بدون هیچ گونه واکنش نامطلوب یا عوارض جانبی کاهش می دهد.

آرتروز زانو در جوانان

رژیم غذایی و تغذیه، اجزای کلیدی درمان موفقیت آمیز در مورد آرتروز زانو در جوانان است. مصرف یک رژیم غذایی متعادل و غنی از غذاهای ضدالتهابی مانند میوه ها، سبزیجات، غلات، حبوبات و آجیل به کاهش ناراحتی مفاصل کمک می کند. در عین حال باید از غذاهای فرآوری شده حاوی چربی های ناسالم که می توانند علائم را در طول زمان تشدید کنند اجتناب شود.

علاوه بر این، اطمینان از مصرف کافی ویتامین هایی مانند ویتامین C (موجود در مرکبات)، می تواند به تولید غضروف سالم کمک کند. اسیدهای چرب امگا 3 (موجود در مکمل های روغن ماهی) نیز برای کاهش التهاب مرتبط با این بیماری مفید هستند.

مدیریت استرس نیز باید در هنگام درمان آرتروز زانو در جوانی، در نظر گرفته شود. مطالعات تحقیقاتی نشان داده اند که پریشانی روانی می تواند نقش مهمی در پیشرفت این وضعیت و همچنین کاهش کیفیت کلی زندگی داشته باشد. بنابراین یافتن راه های موثر برای مدیریت استرس ضروری است. ورزش، یوگا، مدیتیشن و موسیقی درمانی، همگی گزینه‌های عالی برای افرادی هستند که با بیماری‌های مزمنی مانند آرتروز دست و پنجه نرم می‌کنند و نتایج سلامت روان را به طور قابل توجهی، در طول زمان بهبود می بخشند.

برای مشاوره رایگان و تعیین وقت فرم زیر را پر کنید.



     

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *