درمان آرتروز زانو در زنان چگونه انجام می شود؟ این مشکل چه علائمی دارد؟ راهکارهای درمان آن کدامند؟ در این مقاله با ما همراه باشید تا به بررسی درمان آرتروز زانو بپردازیم و جواب تمام پرسش هایی که بیان کرده ایم را بیان کنیم.
آرتروز زانو در زنان چیست؟
برای آنکه بتوانیم به موضوع درمان آرتروز زانو در زنان بپردازیم، لازم است ابتدا اطلاعاتی از درمان آرتروز و این بیماری داشته باشید. زانوها، یکی از مهم ترین مفاصل در بدن هستند که از 3 قسمت اصلی استخوان ران، درشت نی و نیز کشکک ساخته شده اند. البته باید بدانید که این 3 جزء در قسمتی به نام مفصل زانو بهم متصل شده اند که خود مفصل نیز با یک مایع زلالهای آن را به همراه رباط ها پوشش داده است.
منظور از درمان آرتروز زانو در زنان، راه حلی است که می توانید برای مشکلاتی که در این مفصل ایجاد شده اند داشته باشید. آرتروز زانو که به آن Knee Arthritis یا Osteoarthritis نیز گفته می شود، از جمله شایع ترین مشکلات مفاصل هستند. منظور از آرتروز، تغییراتی است که در شکل و ساختار بعد از آسیب به مفاصل ایجاد می شوند. از آنجایی که مفصل زانو متصل کننده 2 استخوان ساق پا و ران به یکدیگر می باشند، جزء بسیار مهمی به شمار می آید که می تواند عملکرد دو بخش از بدن را تحت تاثیر خود قرار دهد.
علائم آرتروز زانو چیست؟
شما می توانید با مشاهده علائم زیر، جهت درمان آرتروز زانو در زنان اقدام کنید:
- احساس درد و سفتی در زانوها: احساس درد می تواند فقط در یک یا هردو زانو مشاهده شود. همچنین ممکن است در پایان روز و یا زمانی که زانوی خود را حرکت دهید، این درد را حس کنید. معمولا احساس درد بیش از نیم ساعت طول نمی کشد.
نکته: احساس درد می تواند هم در بخش جلویی زانو و نیز پهلوی آن احساس گردد.
- تورم در زانو: گاهی اوقات ممکن است تورمی در زانو ایجاد شود که این واقعه می تواند به 2 حالت ایجاد گردد. اول آنکه به صورت تورم سخت باشد؛ یعنی استخوان در لبه مفصل به سمت بیرون رشد نماید. در این حالت خارهای استخوانی یعنی استئوفیت تشکیل می شوند. دوم آنکه به صورت تورم نرم باشد؛ یعنی مایع اضافی در اثر التهاب تولید شده و منجر به افیوژن می گردد. افیوژن به معنای تجمع بیشتر مایع لیز در مفصل زانو است.
درمان آرتروز زانو در زنان به چه شکلی انجام می شود؟
حال در مورد اینکه درمان آرتروز زانو در زنان به چه شکلی انجام می شود می توان به 3 بخش اشاره کرد. راه های پیشگیری، ورزش و درمان های پزشکی. ابتدا به روش های درمان پزشکی می پردازیم. داروهایی برای کاهش درد یا سفتی این بخش از بدن وجود دارند که باید بدانید از بیماری جلوگیری نمی کنند؛ بلکه می توانند در کنار کاهش فشار به این بخش از بدن، روند درمانی را سریع تر پیش ببرند. در کل 4 نوع دارو وجود دارند که برای درمان آرتروز زانو در زنان تجویز می شوند. از جمله می توان گفت:
- مسکن ها: یکی از داروهای بدون نسخه که می توانید تهیه کنید، پاراستامول نام دارد. البته شما می توانید در صورت نیاز از پزشک بخواهید تا مسکن های قوی تری را برای شما تجویز نماید.
- داروهای ضد التهابی و غیر استروئیدی یا NSAIDs: شما می توانید از این داروها در یک دوره کوتاه مدت استفاده کنید که از آن جمله می توان به ایبوپروفن اشاره نمود. این داروها می توانند در کاهش درد، تورم و التهاب در زانوها موثر باشند. پیشنهاد میکنیم مقاله بهترین داروی آرتروز زانو را مطالعه کنید.
- کرم کپسایسین: شما می توانید از کرم ها و داروهای گیاهی که خاصیت ضد درد دارند مانند کرم Capsaicin استفاده کنید.
- تزریق استروئید: یکی دیگر از راهکارهایی که می توان به عنوان درمان آرتروز زانو در زنان بیان کرد، تزریق استروئید می باشد. این ماده می تواند مستقیما به مفاصل زانوها هدایت شده و منجر به کاهش تورم و درد گردد.
بسیار مهم است همواره برای درمان اصولی و تشخیص وضعیت مفاصل خود به یک پزشک متخصص مراجعه نمایید. همچنین اطمینان حاصل کنید که پزشک شما، از تمام داروهای مصرفی که دارید مطلع بوده تا بتواند دارو و توصیه هایی را در رابطه با مصرف صحیح این مواد بیان کند.
چه راه هایی برای پیشگیری آرتروز زانو در زنان وجود دارند؟
یکی از بخش های مهم در درمان آرتروز زانو در زنان، پیشگیری از این مشکل است که در این خصوص می توان گفت:
- پرهیز از فعالیت های نامناسب برای زانو: درد در زانو یکی از اصلی ترین نشانه هایی هستند که با مشاهده آن می توانید برای درمان آرتروز زانو در زنان اقدام کنید. بهتر است از انجام کارهایی که به تشدید درد منجر می شود مانند بالا پایین رفتن از پله ها، حرکت دادن زانو به شکلی ناهنجارانه و غیره جلوگیری شود. این توصیه به ویژه برای بانوان خانه دار یا زنانی که تحرک سنگین زیادی دارند درنظر گرفته شود.
- مدیریت و کاهش وزن: یکی دیگر از کارهایی که می توانید برای درمان آرتروز زانو در زنان استفاده کنید، کاهش وزن می باشد. وزن بالاتنه یکی از مهم ترین فشارهایی است که بر زانوها وارد می شود. شما می توانید با کاهش این فشار، احتمال ابتلا به آرتروز و یا بدتر شدن آن را کاهش دهید. تصور کنید اگر شما 90 کیلو وزن داشته باشید، ممکن است چیزی در حدود 70 کیلو آن به زانوها فشار وارد کنند. همچنین راه رفتن، دویدن، بالا پایین رفتن از پله ها از جمله کارهایی ساده اما به شدت سنگین برای زانوهای شما خواهند بود.
- درمان آرتروز زانو با ورزش های هوازی و کششی: ورزش های کششی می توانند به انعطاف پذیری مفاصل شما کمک کنند. از سوی دیگر، تمرینات ورزشی برای تقویت قدرت عضلات زانو و کمک به تثبیت مفصل توصیه می شود. توجه کنید که ورزش ها و حرکات آن باید حتما تحت نظارت پزشک متخصص ارتوپد انجام شوند.
پرسش های متداول: درمان آرتروز در خانمها
در انتهای این مقاله چند پرسش را در مورد درمان آرتروز زانو در زنان بیان می کنیم که به شرح زیر می باشند:
- برای درمان آرتروز زانو در بانوان چه ورزش هایی مناسب است؟
از جمله حرکات تمرینی برای این مشکل می توان گفت: حرکت کیک بک، حرکت زانو به صورت خوابیده، کشش عضلات چهار سر ران، کشش همسترینگ. بهتر است برای انجام این ورزش ها، حتما معاینات پزشکی، وضعیت مفصل و نظر پزشک درنظر گرفته شوند.
- روش های درمان آرتروز زانو با کمک چه پزشکی انجام می شود؟
متخصص آرتروز و ارتوپد به عنوان پزشکان مناسب برای درمان این بیماری پیشنهاد می شوند.
برای مشاوره رایگان و تعیین وقت فرم زیر را پر کنید.