انواع روشهای درمان قطعی آرتروز زانو در طب سنتی
درمان قطعی آرتروز زانو در طب سنتی چیست؟ در این مقاله با ما همراه باشید. آرتروز یک اختلال مزمن و التهابی است که با تخریب تدریجی مفاصل همراه است. فرد مبتلا به آرتروز اغلب اوقات دچار درد، سفتی و تورم در داخل و اطراف یک یا چند مفصل است. البته ممکن است التهاب بر تاندونها و رباطهای اطراف مفصل نیز تأثیر منفی بگذارد. در بسیاری موارد علائم این بیماری به تدریج در فرد نمایان میشود، البته در برخی موارد نیز این احتمال وجود دارد که شخص به طور ناگهانی دچار علائم شدید شود. در هر صورت آرتروز توانایی فرد را برای انجام کارهای روزمره مختل میکند.
پزشکان معمولاً استفاده از داروهای شیمیایی را برای درمان این شرایط غیرطبیعی تجویز میکنند. اما ممکن است پس از مصرف طولانی مدت و زیاد داروهای شیمیایی، برخی از افراد، با عوارض جانبی این داروها از قبیل پوکی استخوان و خونریزی معده مواجه شوند و به دنبال راههای درمان آرتروز زانو در طب سنتی باشند.
علیرغم آمار بالای استفاده از داروهای شیمیایی، افراد زیادی به دنبال درمان قطعی آرتروز زانو در طب سنتی هستند. در بین جوامع مختلف، مصرف داروهای گیاهی به دلیل سطح عوارض کمتر نسبت به داروهای شیمیایی، روز به روز در حال افزایش است، به گونهای که بسیاری از عوامل و داروهای درمانی از داروهای گیاهی ساخته میشوند.
در همین راستا، تحقیقات علمی زیادی اثرات مفید داروهای گیاهی را در درمان آرتروز با مکانیسمهای اساسی مختلف مانند کاهش سیتوکینهای التهابی و سرکوب استرس اکسیداتیو بررسی کردند. مهار تخریب غضروف، افزایش پتانسیل آنتی اکسیدانی گیاهان دارویی نقش مهمی در بهبود اثرات آرتروز زانو و سایر فاصل دارند.
روشهای درمان قطعی آرتروز زانو در طب سنتی
روشها و درمانهای متداولی به عنوان درمان قطعی آرتروز در طب سنتی شناخته شده است که در کنترل علائم و تسکین درد آرتروز تآثیر بسزایی دارند. اما قبل از هرگونه درمان برای استفاده از این راهکارهای مؤثر، مهم است که با حکیم و یا فرد متخصص در این زمینه مشورت کنید تا بهترین روشهای درمانی برای شما تعیین شود. در ادامه به برخی از این روشهای درمانی میپردازیم.
- استفاده از گیاهان دارویی: بعضی از گیاهان مفید برای درمان آرتروز زانو مانند زنجبیل، نعناع فلفلی، زعفران، جینسینگ، خواص ضد التهاب و تسکین دهندهای دارند که میتوانند به کاهش التهاب و درد مفصلهای آرتروز کمک کنند.
- استفاده از روغنهای گیاهی: یکی از روشهای درمان قطعی آرتروز زانو در طب سنتی، روغن مالی موضع درد است. برخی از روغنهای گیاهی مانند روغن زیتون، روغن آفتابگردان و روغن بادام دارای خواص ضد التهابی هستند که مصرف مرتب آنها در کاهش درد و التهاب مفاصل بسیار مؤثر است. البته علاوهبراینکه این روغنها میتوانند به صورت یک محصول مالشی مورد استفاده قرار گیرند، مصرف نوع خوراکی آنها به عنوان یک ماده غذایی در رژیم غذایی نیز تأثیرات مثبت و شگرفی در بهبود اوضاع دارد.
- استفاده از بادکش و حجامت: شاید بادکش کردن و حجامت یک تکنیک بسیار قدیمی و شناخته شده در درمان قطعی آرتروز زانو در طب سنتی، باشد. بسیاری از اطبا برای درمان آرتروز، نقاط نزدیک به منطقه دردهای مفصلهای آرتروز، را بادکش و حجامت میکنند. در بسیاری موارد پس از انجام این کار، اثرات مثبتی از قبیل تسکین درد و کاهش التهاب در بیمار رخ میدهد.
استفاده از گیاهان دارویی در درمان آرتروز زانو با طب سنتی
در این بخش از مقاله “درمان قطعی آرتروز زانو در طب سنتی“، بهترین گیاهان دارویی را معرفی میکنیم. گیاهان مفید برای درمان آرتروز زانو با تأثیرات ضد التهابی بسیاری وجود دارند که به عنوان تکمیل روند درمان آرتروز میتوانند در کنار داروهای شیمیایی درمان آرتروز یا سایر روشهای درمان آرتروز در طب سنتی مورد استفاده قرار بگیرند. برخی از شناخته شدهترین گیاهان دارویی که به عنوان یکی از روشهای درمان قطعی آرتروز در طب سنتی استفاده میشوند عبارتند از:
- . زنجبیل: یکی از شناخته شدهترین و قویترین گیاهان مفید برای درمان آرتروز زانو در طب سنتی زنجبیل است. این گیاه به دلیل خاصیت کاهش دهنده التهاب و درد، یکی از پرمصرفترین گیاهان در درمان آرتروز است.
- فلفل سیاه: فلفل سیاه نیز حاوی ماده پیپرین است که خواص ضد التهابی دارد و میتواند در کاهش درد و التهاب مفاصل مؤثر باشد.
- زعفران: زعفران دارای خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدان است و ممکن است به کاهش علائم آرتروز کمک کند. گلهای زعفران حاوی ترکیبات فعال قوی هستند که خواص ضد التهابی، آنتی اکسیدان و ضد درد دارند. به علاوه حاوی فلانوئیدهای قوی هستند که نقش محافظت کننده در برابر تخریب غضروف را دارند. تحقیقات نشان داده است که مصرف عصاره زعفران به مدت 8 هفته توسط بیماران مبتلا به آرتروز زانو، منجر به کاهش درد و سفت شدن مفاصل میشود.
- نعناع فلفلی: در درمان قطعی آرتروز زانو در طب سنتی، نعناع فلفلی به دلیل اینکه حاوی یک ترکیب به نام کافئلیک اسید است و خواص ضد التهابی زیادی دارد، مورد توجه بسیاری از اطبا است.
- سیاهدانه: دانههای سیاهدانه که به عنوان زیره سیاه هم شناخته میشوند، در جنوب و جنوب غربی آسیا رشد میکنند. سیاهدانه یکی دیگر از گیاهان دارویی با خاصیت ضد التهابی است که مصرف صحیح آن میتواند باعث کاهش التهاب و تسکین درد آرتروز شود. همچنین این گیاه دارای اسیدهای چرب امگا3 است که معروف به خواص ضد التهابی هستند. این اسیدهای چرب میتوانند فرآیند التهاب در مفاصل را کاهش داده و علائم آرتروز را کنترل کنند. روغن سیاهدانه در کاهش تورم مفاصل تأثیر بسزایی داشته است و تا حدود زیادی توانسته است روند فعال این بیماری را کاهش دهد.
- جنسینگ: جنسینگ یکی دیگر از گیاهان مفید برای درمان آرتروز زانو با طب سنتی است که خواص ضد التهابی و تقویت کننده استخوان دارد و همچنین تسکین دهنده دردهای مفصلی است. برخلاف بسیاری از داروهای شیمیایی، ممکن است جنسینگ به حفظ سلامت بافتهای مفصل کمک کرده و از تخریب آنها جلوگیری کند. برخی تحقیقات نشان داده است که این گیاه دارویی عملکرد مفصل زانو را بهبود بخشیده و میتواند موجب افزایش قابلیت حرکت زانو شود. اثرات آنتیاکسیدانی جنسینگ به حفظ بافتهای مفصل زانو و جلوگیری از تخریب آنها کمک میکند.
پیشگیری از آرتروز زانو در طب سنتی
پیشگیری از آرتروز زانو در طب سنتی بر پایه تقویت بنیانهای سلامت کلی بدن و حفظ تعادل مواد مغذی استوار است. برای این منظور، توصیه میشود به مصرف مواد غذایی سرشار از کلسیم، مانند شیر، ماست، و سبزیجات برگدار سبز توجه ویژهای داشته باشید تا از استحکام استخوانها و مفاصل حمایت کنید. از سوی دیگر، استفاده از دمنوشهای گیاهی مانند زنجبیل و زردچوبه که خاصیت ضد التهابی دارند، میتواند در کاهش ریسک التهاب مفاصل و آرتروز مؤثر باشد. ورزشهای سبک و منظم نظیر پیادهروی، شنا، و یوگا به بهبود انعطافپذیری و تقویت مفاصل کمک کرده و از فشار و آسیب به زانوها پیشگیری میکنند. همچنین، کاهش وزن در صورت اضافه وزن، میتواند فشار وارده بر زانوها را کاهش داده و خطر آرتروز را به شکل چشمگیری پایین بیاورد. این اقدامات، همراه با حفظ تعادل روحی و روانی، میتواند به عنوان یک راهکار جامع برای پیشگیری از آرتروز زانو در طب سنتی به کار گرفته شود.
کلام آخر
اگر به دنبال درمان قطعی آرتروز زانو در طب سنتی هستید باید بدانید در موارد پیشرفته استفاده از گیاهان دارویی به تنهایی درمان کننده نخواهد بود. داروهای گیاهی میتوانند به کاهش علائم و جلوگیری از روند بیماری کمک کنند. در موارد حاد، مصرف گیاهان دارویی به شرط مشاوره و اجازه پزشک در کنار استفاده از درمانهای تهاجمی از قبیل انجام جراحیها و غیره میتواند تأثیر پایدارتری داشته باشد.
در این مقاله به طور کامل درمان قطعی آرتروز زانو در طب سنتی را بررسی کردیم. اگر شما هم از آرتروز زانو رنج میبرید، برای مشاوره و درمان تخصصی با ما در تماس باشید: